Andrea G startades 2012. Vi på Andrea G vill underlätta livet för den moderna kvinnan av idag genom att skapa vackra, hållbara och okomplicerade plagg för dygnets alla timmar som enkelt går att styla upp och styla ner. Vi lägger mycket tid och energi på att skapa plagg med bra passform. Vår ambition är att skapa plagg som du, oavsett sinnesstämning, alltid känner dig fin i. Vårt fokus ligger på att skapa hållbara plagg av hög kvalité med okomplicerad och tidlös design till överkomliga priser.

Vi vill att det ska kännas bra när du handlar hos oss. Därför har vi stort fokus både på att skapa plagg som får dig att känna dig fin och må bra samt på att hålla koll på produktionsprocessen. För oss är det viktigt att alla som jobbar med Andrea G mår bra och har schyssta villkor på jobbet. Därför har vi en nära relation till vår fabrik i Rumänien och till dom som jobbar där. Dessutom väljer vi, i så stor utsträckning det går, eko-certifierade tyger.

Vad våra kunder säger

” Dom dagar jag vaknar upp och känner mig allt annat än vacker så tar jag på mig en av mina Andrea G klänningar och vips så känner jag mig finare”
– Jenny från Stockholm

”Hållbarhet är otroligt viktigt för mig och när jag hittade Andrea G och upptäckte hela deras filosofi blev jag direkt hooked”–
Rose-Marie från Gävle

Hållbart mode

För oss på Andrea G Design är hållbarhet och etik hjärtefrågor. Innan Andrea G lanserades åkte Andrea runt i olika länder för att hitta rätt fabrik att samarbeta med. Nu finns vi på plats i vår fabrik i Rumänien när det är dags för produktion för att se att kraven på rättvisa arbetsförhållanden, kvalitetsgaranti och professionalitet uppnås.

Vår fabrik ligger i Ramnicu Sarat några mil utanför Bukarest, vi har nära kontakt med Bianca som är en av delägarna i fabriken samt hennes medarbetare. Under våra resor till Rumänien har vi lärt känna dessa tiotal kvinnor som syr våra kläder. Vi har sett deras fina små hus i den lilla staden, vi vet vad de får för lön varje månad och vi brukar gå på minst en middag tillsammans under våra besök i Rumänien.

Så långt det är möjligt använder vi eko-certifierade tyger och inför vår nylansering 2017 har vår största tygleverantör 100% eko-certifierats.

Andrea G värdesätter även att ge tillbaka och vi driver under samlingsnamnet Giving back olika projekt där delar våra intäkter går till välgörenhet.

Om Andrea Gruvmalm

Andrea Gruvmalm är creative director och grundare av Andrea G. Under sin uppväxt inspirerades Andrea till stor del av sin kreativa mormor som lärde henne mycket om design och skapande.

År 2012 var Andrea nyligen hemkommen efter en tid i New York med modestudier och arbete på ett amerikanskt klädmärke. Hon beslutade då att fullfölja sin dröm att starta ett eget klädmärke och den första kollektionen släpptes 2012.